top of page

Uudised

TTÜ aitab Hiiumaa noortel äriideid leida


Tallinna Tehnikaülikooli inno­vatsioonikeskus Mektory alustab detsembrist koolituste­sarjaga, et innustada Hiiumaa koolinoori leidma oma äriideed.

15. oktoobril sõlmisid SA Tuuru ja Mektory koostöölepingu, millega Hiiu maakond kaasatakse üleriiklikku äriideede konkursi Bright Minds programmi. Selle ühe osana viib tehnikaülikool Hiiumaal läbi neljaosalise koolitussarja vähemalt viiekümnele koolinoorele.

Bright Minds on koolitusprogramm, mis lõppeb ideekonkursiga. Projekti raames toimuvad motiveerivad üritused äriideede leidmiseks ja koolituspäevad, mis aitavad noortel ettevõtlusega tutvust teha. "Tänu sellele programmile on Hiiumaa noortel võimalus saada kõrgetasemelist juhendamist ja koolitust võrdselt teiste maakondadega," ütles SA Tuuru juhataja Katrin Sarapuu. "Osalejad saavad väärtuslikke ettevõtlusalaseid teadmisi ja kogemusi edas­pidiseks. Konkurss julgustab noori ja ettevõtjaid koostööle, võimaldab noortel näha erinevaid seoseid igapäeva­nähtuste, hobide, erinevate õppeainete ja tehnoloogia vahel ning kasutada neid teadmisi praktikas."

Programmile antakse start 24. novembri avaüritusel Tallinnas, kuhu kõik huvitatud noored sõidutatakse kohale Tallinna Tehnikaülikooli kulul. Detsembrist algab Hiiumaal koolitussari, kus arendatakse oma ideid ja meeskonda, saadakse nõu turunduse ja tootemüügi kohta ning parimatele on ette nähtud ka esinemiskoolitus.

Märtsis saavad kõik osalenud võimaluse esitada oma töö üleriiklikule konkursile. Finaalüritusele aprillis kutsutakse 20 parema ideega võistkonda üle Eesti.

Konkursil ja koolitustel saavad osaleda kõikide Hiiumaa koolide noored, praeguseks on selle võimalusi tutvustatud juba Kärdla ja Käina koolis, Huvi osalemiseks on üles näidanud ka Suuremõisa kool. "Ootame aktiivselt meie koolinoori programmist osa võtma. See on põnev võimalus saada teadmisi ja juhendamist start up maailmast, ettevõtluses vajalikust. Ja mis peamine, saate testida oma ideid riskivabalt," kutsus Katrin Sarapuu noori projektis osalema.

Loodame, et meie ettevõtted suhtuvad mõistvalt ja julgustavalt, kui meie noored pöörduvad nende poole abi saamiseks, et saavutada projekti eesmärke.

Novembri alguses tullakse Mektory keskusest Hiiumaale kahe töötoaga, kus noored teevad algust ideede genereerimisega ja saavad aimu, mis neid ees ootab juhul, kui nad otsustavad programmis osaleda. Töötoad toimuvad Kärdla ja Käina koolis, kuid osalema on oodatud noored ka teistest koolidest. Lisateave töötubade ja programmi kohta pannakse üles Tuuru kodulehele. Projekti Hiiumaa poolne kontaktisik on Henri Reeder.


Uued artiklid
bottom of page