top of page

ETTEVÕTLIK LAUKA ehk kuidas õpetada ideede elluviimist ringitunnis?

2016. aasta sügisveerandil said Lauka kooli 7.-9. klass proovida tavapärase suhtlusringi asemel ettevõtlikkuse ringitundi. Läbiviijateks Iris Vahtra ja Henri Reeder.

Mis ringitunnist saab oli alguses veel üsna ebakindel, kuna polnud teada, kas ja kuidas nii erinevad klassikollektiivid püstitatud ülesannetega kaasa tulevad.

Vingumise teemanurk oli laste jaoks vahest kõige lõbusam, sest kellele ei meeldiks vinguda? Toodi välja igasugu muresid, enamasti küll seotud koolitööde ja õppimisega, mis on liiga raske. Aga leidus ka neid, kelle mureks oli vähe huviringe ja niitmata muru kooli staadionil.

Küsi nõu direktorilt! Kuna iga idee elluviimine nõuab julgust sellest rääkida ka laiemas ringis, siis viskasime noored vette ülesandega, minna oma probleemist ja välja pakutud ideedest rääkima direktorile. Koolijuht lisas veel omalt poolt pinget juurde, kui lasi kõigil meeskondadel oma mõtteid esitleda teise klassitäie laste ees. Iga grupp sai läbi proovida oma mõtete esitamist teistele ja sai kaasa ka mitu näpunäidet direktorilt endalt.

Kes on ettevõtlik köögis? Ringitundide viimane väljakutse oli noortele vist kõige motiveerivam. Otsustasime selle teha kokkamise vormis, kuna selles vallas oli kõigil mingeid kogemusi ning kõhutäite ootus mõjus ka noorte käivitajana.

Follow Us
  • Twitter Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • Black Google+ Icon
Recent Posts
bottom of page